Vīrietis ar parastu metāla detektoru atrod zelta kluci un kļūst bagāts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Kāds vīrietis Austrālijā ar vienkāršu lētā gala metāla detektoru atradis 4,5 kilogramus smagu akmeni, kurā ieslēgts 148 tūkstošus eiro vērts zelta klucis.

Ģeoloģiskās izpētes darbnīcas “Lucky Strike Gold” īpašnieks Darens Kemps izdevumam “Insider” pastāstīja, ka novembrī zelta kluci iegādājies no kāda dārgumu mednieka, kurš vēlējies palikt anonīms. Šis cilvēks esot no mugursomas izvilcis akmeni ar zelta ieslēgumu un ielicis to Kempa rokās. Pēc tam viņš jautājis, vai šis akmens gabals ir vismaz 10 tūkstošus dolāru vērts. Kemps uzreiz esot zinājis, ka tas ir vērts daudz, daudz vairāk.

“Es pateicu, lai pamēģina 100 tūkstošus. Es akmeņus esmu pētījis 43 gadus, bet nekad neesmu redzējis vienu ar tik lielu daudzumu zelta tajā,” izdevumam "BBC" stāstīja Kemps.

Turklāt šis dārgumu mednieks bija atnesis tikai pusi no akmens, jo bija pāršķēlis to uz pusēm, lai ielūkotos tajā. Kad beigu beigās abas puses vēlāk tika savienotas, tajā atradās vairāk nekā 2,3 kilogrami zelta.

VIDEO: ZIŅU IZDEVUMA "9 NEWS AUSTRALIA" SIŽETS

“Es biju satriekts. Ņemot vērā tagadējās zelta cenas Austrālijā, šis gabals varētu sasniegt pat 160 tūkstošus Austrālijas dolāru lielu summu,” piebilda Kemps.

Zelta atradējs bija izmantojis 750 eiro vērtu metāla detektoru un akmeni atradis 30 centimetrus zem zemes. Dārgakmeni vīrietis atradis tā saucamajā Austrālijas zelta trīsstūrī. Tas nosaukts par “Lucky Strike Nugget”, saglabājot tradīcijas atrasto tīrradņu nosaukšanā.

Kemps nu plāno pārdot šo zelta gabalu kādam kolekcionāram, tiesa, kādu laiciņu viņš to vēlas paturēt sev. Kemps domā, ka šis atradums motivēs dārgumu medniekus tuvākajās nedēļās doties medībās ar lielāku jaudu, jo visi taču grib tikt pie lielā laimesta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu