"Kas, pie velna, brāl!?" Iespaidīga lavīna pārsteidz slēpotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lavīna. Ilustratīvs attēls
Lavīna. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Internetā plašu popularitāti ieguvis video, kurā no kalna nogāzes Jūtas kalnos redzama iespaidīga lavīna.

Ar video padalījās Jūtas štata lavīnu centrs, un tajā redzama milzīga lavīna, kas slīd pāri kalna nogāzei kameras objektīva virzienā. Video kļuvis populārs visos lielākajos sociālajos tīklos, saņemot vairākus miljonus skatījumu.

“Kas, pie velna, brāl, tā ir lielākā lavīna, kuru esmu savā dzīvē redzējis!” dzirdams, kā kāds izsaucas video, kad tuvojas mutuļojošais sniega mākonis.

Kāds slēpotājs, stāvot pie cilvēka, kurš filmē, redzams atkāpjamies. “Čalīt, es ceru, ka kalna pakājē neviena nav,” viņš saka.

Lavīnas mākonis turpina tuvoties un tad pārņem visu kā balta migla. “Te nu tā ir,” saka kāds vīrietis, lavīnai aizsedzot skatu.

VIDEO: IESPAIDĪGA LAVĪNA JŪTAS KALNOS

Par laimi, lavīnā neviens necieta. Ierakstā sociālajā tīklā “Facebook” Jūtas štata lavīnu centrs raksta, ka lavīna apstājās izžuvušo ezeru reģionā, kas atrodas netālu no slēpošanas zonas. Tiesa, sniega mākonis turpināja vēl tālu velties pāri ainavai.

Lavīnas norisinās, kad sniegs sāk slīdēt pa kalna nogāzi. To izraisīt var dažādi faktori, piemēram, sniega smagums vai nogāzes slīpums un klimats. Parasti lavīnas noteiktās vietās norisinās regulāri, jo attiecīgie apstākļi atkārtojas.

Ik gadu lavīnās bojā iet vairāk nekā 150 cilvēki. Lavīnas var būt pēkšņas, tāpēc ļoti bīstamas cilvēkam, kurš stājies tās priekšā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu