Sankciju apiešanas dēļ aizliedz retranslēt divas TV programmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Konstatējot Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju apiešanas mēģinājumu, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) no retranslēgamo programmu saraksta izslēdza programmas "Dorama" un "В гостях у сказки".

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš pastāstīja, ka abas programmas reģistrētas Spānijā. Tās kā savu patieso labuma guvēju bija norādījušas Oļegu Adamčuku, taču, veicot pārbaudi, konstatēts, ka šī persona kā patiesais labuma guvējs norādīts tikai formāli, lai apietu ES un Latvijā noteiktos programmu izplatīšanas ierobežojumus.

NEPLP noskaidroja, ka Adamčuks saistīts un sadarbojas ar ES sankcijām pakļautiem mediju uzņēmumiem, tādējādi radot apstākļus, kuros tiek nodrošināta pieeja finanšu līdzekļiem un saimnieciskajiem resursiem ES sankcijām pakļautajam Jurijam Kovaļčukam.

Jurijs Kovaļčuks ir arī virknes citu krievu valodā raidošo TV programmu, kuru retranslācija Latvijā jau aizliegta, patiesais labumu guvējs.

Retranslācijas aizliegums stāsies spēkā 4. aprīlī.

Šāds lēmums bija iespējams, pateicoties Saeimas pērn pieņemtajiem likuma grozījumiem, kas ļāva NEPLP veikt retranslēto programmu patieso labuma guvēju pārbaudes.

Šādas pārbaudes NEPLP sākusi īstenot, un lēmums par divu programmu retranslācijas aizliegšanu ir šī procesa pirmais rezultāts, skaidroja Āboliņš, piebilstot, ka NEPLP turpina veikt pārbaudes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu