IZM un Saeimas komisija neizpratnē par lēmumu neskatīt ar iestājpārbaudījumiem saistītos grozījumus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās apvienības deputātu ierosinājums izslēgt no Saeimas 30. marta sēdes darba kārtības jautājumu par grozījumiem Vispārējās izglītības likumā ir bijis pārsteigums Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Izglītības komisijas pārstāvjiem.

Ministrijā pauda neizpratni par ierosināto grozījumu izslēgšanu no Saeimas darba kārtības, jo tā tiekot panākts rezultāts, kas ir tieši pretējs IZM ierosinājumam novērst ierobežojumus 2018. gada likuma redakcijā.

Tādā veidā šogad tiekot apgrūtināta iestājeksāmenu rīkošana ģimnāzijām un iespēja diskutēt par šī jautājuma likumiskiem risinājumiem nākotnē.

Arī Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijā norādīja, ka šāds deputātu ierosinājums bija negaidīts.

Vēl tiks lemts par IZM ierosināto grozījumu Vispārējās izglītības likuma 2018. gada redakcijā iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā nākamnedēļ.

Iepriekš ziņots, ka Saeima ceturtdien, 30. martā, vienbalsīgi no darba kārtības izslēdza valdībā atbalstītos grozījumus Vispārējās izglītības likumā, ar kuriem sākotnēji bija plānots liegt vispārējās vidējās izglītības iestādēm rīkot iestājpārbaudījumus mācību priekšmetos, kuros pamatskolēni kārto centralizētos eksāmenus.

Priekšlikumu par grozījumu izslēgšanu no darba kārtības iesniedza koalīcijas deputāti Normunds Dzintars (NA), Arnolds Jātnieks (NA), Igors Rajevs (AS), Jānis Dombrava (NA) un Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu