Ukrainai apsolītie Polijas iznīcinātāji nav no bijušās Austrumvācijas rezervēm, uzsver Polijas amatpersona

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Četri reaktīvie iznīcinātāji MiG-29, kurus Polija apsolījusi Ukrainai, nav no bijušās Austrumvācijas rezervēm, apliecinājis Polijas Nacionālās drošības biroja vadītājs Jaceks Severa.

Severa intervijā Vācijas ziņu aģentūrai DPA sacīja, ka pirms divām nedēļām Kijivai apsolītās lidmašīnas nav no Vācijas, tādēļ nav nepieciešama Berlīnes atļauja to nodošanai.

"Tās nav Vācijas lidmašīnas. Operacionālu iemeslu dēļ detalizētāku informāciju sniegt es nevēlos," viņš teica.

2022.gadā Vācija pārdeva Polija 23 MiG-29. Polijas gaisa spēkiem pašlaik ir apmēram ducis šādu iznīcinātāju, apliecināja Nacionālās drošības biroja vadītājs.

"Mums pašlaik ir ducis, un tās pagaidām turpina lietot Polijas Gaisa spēki," viņš teica.

Marta vidū Polijas prezidents Andžejs Duda paziņoja, ka Varšava nodos Ukrainai četrus savus reaktīvos iznīcinātājus MiG-29, bet vēl vairākiem iznīcinātājiem tiek veikta apkope un tie tiek gatavoti nodošanai Ukrainai.

Duda piebilda, ka Polijai pašlaik ir apmēram ducis MiG lidmašīnu, ko tā mantojusi no bijušās Vācijas Demokrātiskās Republikas. Ja Ukrainai apsolītās lidmašīnas ir nākušas no Vācijas, tad saskaņā ar ieroču eksporta līgumiem, to nodošana tālāk ir jāapstiprina arī Vācijas valdībai.

Polija ir viena no lielākajām ieroču piegādes Ukrainai atbalstītājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu