Par kukuļa pieprasīšanu bijušajam policistam piespriesti četri gadi aiz restēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, pilnībā apmierinot prokurores apelācijas protestu, bijušajai Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonai par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu piesprieda reālu cietumsodu uz četriem gadiem.

Prokuratūrā, neminot personas vārdu un uzvārdu, aģentūru LETA informēja, ka persona apsūdzēta par to, ka, būdama valsts amatpersona, tā pieprasīja kukuli par kādu jau izdarītu nelikumīgu darbību, izmantojot savu dienesta stāvokli, pēc kā pieprasīto kukuli arī pieņēma.

Rīgas apgabaltiesa nolēma atcelt Ekonomisko lietu tiesas pērnā gada 31.augusta spriedumu pilnībā un atzīt bijušo Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonu par vainīgu tai inkriminētā sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā. Apgabaltiesa piemēroja apsūdzētajam prokurores lūgto soda veidu un mēru, proti, sodīja viņu ar reālu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot mantu un atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu uz pieciem gadiem.

Minētais nolēmums vēl nav stājies spēkā, to iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu