TVNET žurnālistam Jurim Jurānam piešķirta IJ4EU specbalva

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: European centre for Press and Media freedom

31.martā notika “Investigative journalism for Europe Impact award” (IJ4EU) balvas pasniegšanas ceremonija, kurā īpašu žūrijas specbalvu saņēma TVNET žurnālists Juris Jurāns, par kopprojektu ar Īrijā bāzētu pētnieciskās žurnālistikas organizāciju “Noteworthy.ie”.

Šogad jau ceturto reizi tika pasniegta "IJ4EU Impact award" balva. Starp nominētajām publikācijām, žūrija izvirzīja arī vienu pētījumu specbalvai. Šogad specbalva tika piešķirta TVNET žurnālistam Jurim Jurānam, par kopprojektu ar Īrijā bāzētu pētnieciskās žurnālistikas organizācija “Noteworthy.ie”. Jurāns kopā ar īru žurnālistu Nailu Seržantu strādāja pie pētījuma par kūdras biznesu Latvijā un Īrijā.

Foto: European centre for Press and Media freedom

“”Kūdras spiediens” labi ataino, kas ir pētnieciskā žurnālistika,” apbalvošanas ceremonijā norādīja viens no žūrijas pārstāvjiem Aiko Kempens. Viņš uzsvēra, ka šis bijis lielisks kopdarbs, kurš radies nevis datu noplūdēm vai avotu sniegtās informācijas, bet no vienkāršas idejas. “Viņi parādīja, kā žurnālistika var palīdzēt labāk izprast vides un klimata problēmas,” piebilda Kempens.

Projekta ietvaros Jurāns aplūkoja gan kūdras biznesu Latvijā, gan tiesisko regulējumu, gan salīdzināja to ar kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu. “Bieži var dzirdēt, ka cilvēki domā, ka vides žurnālistika nav interesanta vai aizraujoša, taču šis projekts man parādīja, ka tā var būt vēl saistošāka nekā strādāt ar noziegumiem,” pie balvas saņemšanas teica Jurāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu