Krauze izvairīgs par ZZS prezidenta amata kandidāta nosaukšanu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Armands Krauze Saeimas svinīgās sēdes laikā, kurā atzīmē Latvijas Republikas 1. Saeimas sanākšanas
Saeimas deputāts Armands Krauze Saeimas svinīgās sēdes laikā, kurā atzīmē Latvijas Republikas 1. Saeimas sanākšanas Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir vairāki cienījami iespējamie kandidāti uz Valsts prezidenta amatu, un savu pretendentu politiskais spēks nosauks, ja un kad tas būs nepieciešams, šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja LZS līdzšinējais priekšsēdētājs, Saeimas sekretārs un deputāts Armands Krauze (ZZS).

Šodien Krauzi LZS priekšsēdētāja amatā nomainīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis, kurš šajā amatā tika ievēlēts vienbalsīgi.

Krauze norādīja, ka par Valsts prezidentu ir jāievēlē cilvēks, kuram uzticas un kuru ciena absolūti lielākā daļa tautas, kuram ir autoritāte gan iedzīvotāju, gan politiķu vidū.

Vajadzīgs politiski neitrāls tautas prezidents, kurš nešķiro politiskos spēkus un viņu vēlētājus, sacīja LZS politiķis.

Šajā kontekstā Krauze kritizēja Valsts prezidenta Egila Levita agrāk pausto, no kura secināms, ka 100 000 vēlētāju Levits uzskatot par nevalstiskiem un nedemokrātiskiem. Ar šādu izteikumu Valsts prezidents apdraudot demokrātiskās vērtības, jo nerespektē vēlētāju izvēli, norādīja Saeimas deputāts.

Krauze akcentēja, ka LZS atbalsta tautas vēlētu prezidentu, kurš pārstāvētu visus Latvijas iedzīvotājus, kā arī uzlabotu situāciju valstī.

Valainis līdzīgi norādīja, ka ZZS nekad nav slēpusi, ka neatbalsta Levitu.

Latvijai nepieciešams Valsts prezidents, kura prioritāte ir ne tikai ārējā, bet arī iekšējā drošība, kurš spējīgs norādīt uz valdības kļūdām un kurš var vienot Latvijas tautu, pauda jaunais LZS priekšsēdētājs.

Gan Krauze, gan Valainis akcentēja ZZS ambīcijas sagatavot atbilstošu piedāvājumu 2024.gadā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Krauze arī norādīja, ka jau 14.Saeimas darbības laikā ZZS jākļūst par vienu no valdību veidojošajām partijām.

Politiķis arī norādīja, ka pēdējos četros gados biedru un nodaļu iesaiste partijas lēmumu pieņemšanā ir pieaugusi. Krauze pateicās par ieguldījumu ZZS panākumu veidošanā 14.Saeimas vēlēšanu ZZS Ministru prezidenta kandidātam Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij"), Valainim un Saeimas deputātam, bijušajam ilggadējam LZS līderim Augustam Brigmanim (ZZS).

Gan Krauze, gan Lembergs norādīja, ka opozīcijas, arī ZZS politiķiem kādos laika posmos esot bijusi mazāka iespēja paust savu viedokli atsevišķos sabiedrisko mediju raidījumos salīdzinājumā ar koalīcijas, tajā skaitā, "Jaunās vienotības" politiķiem. Publiski gan izskanējis arī viedoklis, ka opozīcijas politiķi samērā plaši atspoguļoti sabiedrisko mediju ziņās.

LZS kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju veido politisko apvienību ZZS, kurai ir noslēgts sadarbības līgums ar partiju "Latvijai un Ventspilij".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu