Putina mērķis līdz marta beigām iekarot daļu Ukrainas nav sasniegts

TVNET/LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas ziemas ofensīva nav spējusi sasniegt Kremļa mērķi līdz 31.martam pilnībā sagrābt Doneckas un Luhanskas apgabalus, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā ziņojumā.

Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks, Ukrainas operācijas komandieris ģenerālis Valērijs Gerasimovs 22.decembrī paziņoja, ka Krievijas karaspēks koncentrēsies uz Doneckas apgabala sagrābšanu.

Februāra sākumā Krievijas armija sāka ziemas ofensīvu līnijā Kupjanska-Svatove-Kreminna-Limana.

Tomēr Krievijas ziemas ofensīva nav spējusi sasniegt Kremļa mērķus līdz 31.martam ieņemt visas Doneckas un Luhanskas apgabalu teritorijas to administratīvajās robežās.

ISW jau sen ziņoja, ka Krievijas ziemas ofensīva, visticamāk, nebūs veiksmīga Krievijas pavēlniecības pastāvīgo neveiksmju dēļ.

ISW arī secināja, ka Krievijai trūks kaujas spēka, kas nepieciešams vairāk nekā vienas lielas ofensīvas operācijas nodrošināšanai Doneckas un Luhanskas apgabalos, un vervēšanas kampaņas Krievijā un okupētajās Ukrainas teritorijās, ļoti iespējams, liecina, ka Krievija gatavojas rezervju trūkumam.

ISW arī pieļauj, ka

pieaugošās krievu spekulācijas par Krievijas militārās pavēlniecības maiņu, visticamāk, liecina, ka Krievija drīzumā varētu pārkārtot savu augstāko militāro pavēlniecību neveiksmīgās ziemas ofensīvas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu