Video Sprādziens Prigožina kafejnīcā - uzspridzināts militārais blogeris Tatarskis (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā, Sanktpēterburgas centrā notika sprādziens kafejnīcā, kas agrāk piederēja vāgneriešu bosam Jevgēnijam Prigožinam. Tā rezultātā gājis bojā militārais blogeris Vladlens Tatarskis, tāpat 25 cilvēki ir cietuši, atsaucoties uz "Tass", vēsta "Ukrainska Pravda".

25 cilvēki eksplozijā tika ievainoti, no kuriem 19 tika hospitalizēti, paziņojušas amatpersonas.

Ziņu aģentūra TASS vēstīja, ka uzsprādzis improvizēts spridzeklis, kas bijis paslēpts statujā, kura uzdāvināta Tatarskim.

Saskaņā ar Krievijas mediju ziņoto, statuju viņam uzdāvinājusi kāda sieviete, kura ieradusies uz kafejnīcā organizēto tikšanos ar blogeri.

Tatarskim, kura īstais vārds ir Maksims Fomins, ir vairāk nekā 560 000 sekotāju platformā "Telegram", un viņš aktīvi atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Sprādziens notika kafejnīcā "Street Food Bar No. 1" Sanktpēterburgas centrā. Kafejnīcu uz vakaru bija noīrējusi grupa "Kiberfront Z", kas sociālajos medijos sevi dēvē par Krievijas informācijas karavīriem.

Atbildību par sprādzienu neviens vēl nav uzņemies, un Iekšlietu ministrija ziņoja, ka visi cilvēki, kas sprādziena brīdī atradās kafejnīcā, iepriekš pārbaudīti.

Kā ziņots, agrāk kafejnīca piederēja Jevgeņijam Prigožinam.

Tatarskis bija gana tuvs Kremļa aprindām, piemēram, pagājušā gada 30. septembrī, kad Krievijas diktators Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par četru okupēto Ukrainas apgabalu "iekļaušanu" Krievijas Federācijas sastāvā, Tatarskis bija ielūgto viesu vidū.

Pēc svinīgās ceremonijas Tatarskis izcēlās ar sociālajos tīklos izplatītu video, kurā tieši no Kremļa zāles izklāstīja Krievijas patiesos nodomus: "Visus uzvarēsim, visus nogalināsim, visus, ko vajadzēs, aplaupīsim. Viss būs, kā mums patīk!"

Visvairāk cieta viesi pirmajās rindās. Statuetes dāvinātāju meklē policija.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu