Ukrainas bēgļiem pērn izsniegtās ilgtermiņa vīzas būs derīgas līdz 2024.gada martam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pērn Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegtās ilgtermiņa vīzas un termiņuzturēšanās atļaujas būs derīgas līdz 2024.gada 4.martam, informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Vīzas un uzturēšanās atļaujas, kas Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegtas līdz 2022.gada 31.decembrim, ir derīgas līdz 2024.gada 4.martam, kaut arī beidzies to derīguma termiņš.

Pārvalde aicina valsts un pašvaldības institūcijas, kā arī darba devējus ņemt vērā, ka līdz 2024.gada 4.martam saglabājas viss Ukrainas civiliedzīvotājiem piešķirto tiesību apjoms - tiesības uz nodarbinātību, mājokļa īri, banku un citiem pakalpojumiem, nesaņemot jaunu termiņuzturēšanās atļauju.

Ukrainas iedzīvotājiem šobrīd nepieciešams pieprasīt jaunu termiņuzturēšanās atļauju trijos gadījumos. Pirmkārt, ja nepieciešams ceļot ārpus Latvijas teritorijas. Vienlaikus pārvalde norādījusi, ka gadījumos, kad persona atsakās no pagaidu aizsardzības statusa Latvijā un izceļo uz citu valsti vai atgriežas Ukrainā, jauna termiņuzturēšanās atļauja netiks izsniegta.

Otrkārt, ja izsniegtā vīza vai uzturēšanās atļauja ir pazaudēta vai kļuvusi nederīga, jo ir sabojāta vai mainījušies tajā norādītie dati. Treškārt, ja nepieciešams izmantot elektroniskā paraksta iespējas.

Lai saņemtu jaunu uzturēšanās atļauju, Ukrainas iedzīvotājiem jāiesniedz uzturēšanās atļaujas pieteikuma anketa un ceļošanas dokumenta kopija. To var izdarīt klātienē Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

Tāpat dokumentus var atsūtīt pa pastu uz jebkuru no 29 pārvaldes teritoriālajām nodaļām vai elektroniski uz jebkuras teritoriālās nodaļas e-pasta adresi, pieteikumam pievienotos dokumentus parakstot ar drošu elektronisko parakstu, ja tāds ir personas rīcībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu