Meksikas pludmalē ar narkotikām saistītā apšaudē nogalināti četri cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Meksikas populārā Kankūnas kūrorta pludmalē pirmdien notika ar narkotiku tirdzniecību saistīta apšaude, kurā nogalināti četri cilvēki, paziņoja varas iestādes.

Jaunais vardarbības incidents Kankūnas viesnīcu zonā notika Lieldienu brīvdienu periodā, kad Meksikas Maiju Rivjēras pludmalēs ir liels tūristu pieplūdums.

Varas iestādes aizturēja divus aizdomās turētos, kas "acīmredzami ir saistīti ar narkotiku tirdzniecības aktivitātēm", sacīja drošības spēku amatpersona Kintana Roo štatā, kura lielākā pilsēta ir Kankūna.

Meksikā ar narkotiku karteļiem saistītā asinsizliešanā ir noslepkavoti vairāk nekā 300 000 cilvēku, kopš valdība 2006.gadā iesaistīja armiju cīņā pret narkotiku tirdzniecību.

Lai gan Kintana Roo tiek uzskatīts par drošāku štatu nekā pārējā valsts teritorija, pēdējos gados arī tur ir pieaugusi vardarbība, kas saistīta ar bandu kariem, un drošības spēki ir pastiprinājuši patruļas.

2021.gada oktobrī divi tūristi no Vācijas un Indijas tika nogalināti apšaudē starp bandu locekļiem restorānā Tulumas kūrortā. Nākamajā mēnesī divi narkotiku tirgoņi tika nogalināti apšaudē, kas tūristiem peldkostīmos lika panikā bēgt no pludmales Kankūnas tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu