Vai CSDD ir tiesības automašīnas īpašniekam liegt klātesamību tehniskās apskates laikā? (24)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate Ceļu satiksmes un drošības direkcijā.
Transportlīdzekļu valsts tehniskā apskate Ceļu satiksmes un drošības direkcijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds iedzīvotājs interesējies, vai Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir tiesības neļaut automašīnas īpašniekam būt blakus, kad viņa spēkratam tiek veikta tehniskā apskate, vēsta "Latvijas Vēstnesis".

Iedzīvotājs vaicā: "Vai CSDD ir tiesības neļaut man būt klāt, kad tiek veikta mana auto pārbaude? Kāpēc man būtu jāuztic sava un ģimenes dzīvība kādam cilvēkam, kurš kaut ko dara ar manu auto? Tas noteikti pārkāpj kādas manas tiesības attiecībā uz īpašumu. Man ir jāzina, kas konkrēti tiek darīts ar manu īpašumu, lai pārliecinātos, ka ar to pēc tam var droši braukt. Man jāzina, kas tiek aiztikts, lai var dezinficēt auto Covid-19 vai HPV u.c. gadījumā. Vai man jāuzticas nezināmam cilvēkam un jāpaļaujas, ka viss būs izdarīts pareizi, rūpīgi, tīri? Lūdzu jūs izskaidrot šo situāciju."

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters atbild, ka transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis ir viens no ceļu satiksmes drošības pamatiem, tāpēc Ministru kabineta noteikumos ir precīzi transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa vērtēšanas kritēriji, kas jāievēro katram inspektoram.

"Tieši inspektors pēc šīm vadlīnijām izvērtēs transportlīdzekļa reālo tehnisko stāvokli un noteiks, vai ir droši ar to pārvietoties satiksmē. Klientam jāuzticas tehniskās apskates inspektoram, jo viņš savu darbu paveiks pēc augstākajiem profesionalitātes standartiem, ar rūpību pret trešās puses mantu," skaidro Mālmeisters.

Iestādes pārstāvis skaidro, ka CSDD lūgumam klientiem uzkavēties ārpus telpām tehniskās apskates laikā ir divi iemesli.

"Pirmkārt, lai gan šobrīd Covid-19 uzliesmojums ir samazinājies un ierobežojumi valstī atcelti, infekcija nekur nav pazudusi un joprojām turpinās. Tādēļ vēl jo būtiskāk jāievēro individuāla atbildība par infekcijas izplatības ierobežošanu un ikvienam jāizvērtē riski un jāpieņem lēmumi par drošāko rīcību. Turklāt, lai rūpētos par klientu un darbinieku veselību un drošību, darba devējam ir tiesības, izvērtējot riskus, noteikt dažādus drošības pasākumus, organizējot darba pienākumu veikšanu un klientu apkalpošanu," skaidro Mālmeisters.

Savukārt otrs iemesls ir drošības riski – tehniskās apskates stacijās notiek transportlīdzekļu kustība, to celšana augšā ar pacēlājiem u. c. "Lai izvairītos no nelaimes gadījumiem, CSDD lūdz klientus uzgaidīt ārpus telpām. Ja laukā ir nepatīkami laikapstākļi, klientiem ir iespēja uzgaidīt speciālās vietās stacijas iekšpusē."

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu