Jeruzalemes svētvietā sadursmēs starp policiju un palestīniešiem ievainoti vairāki cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jeruzalemes svētvietā trešdienas rītā izcēlās sadursmes starp policiju un palestīniešiem, kurās tika ievainoti vairāki cilvēki, ziņoja Izraēlas mediji, atsaucoties uz policiju.

Vairāki desmiti palestīniešu dievlūdzēju aizbarikādējās Aksas mošejā, kas ir trešā galvenā islāma svētvieta. Tā atrodas Tempļa kalnā, kas ir jūdaisma galvenā svētvieta, jo tur kādreiz atradās abi senie jūdu tempļi.

Izraēlas drošības spēki bažījās, ka palestīnieši varētu uzbrukt ebreju dievlūdzējiem, kas trešdienas rītā apmeklēs šo svētvietu.

Policija šāva uz palestīniešiem apdullināšanas granātas, bet palestīnieši aizdedzināja petardes un meta akmeņus.

12 palestīnieši tika ievainoti un vairāki tika aizturēti, ziņoja laikraksts "Haaretz". Tika ievainots arī viens policists, ziņoja laikraksts "The Jerusalem Post".

Reaģējot uz sadursmēm Jeruzalemē, palestīniešu kaujinieki Gazas joslā izšāva vairākas raķetes uz Izraēlu. Sderotā un citās pilsētās Izraēlas dienvidos tika iedarbinātas gaisa trauksmes sirēnas, bet nav ziņots par cietušajiem, paziņoja Izraēlas armija.

Palestīniešu mediji ziņoja, ka raķetes tika izšautas, atbildot uz dievlūdzēju "vardarbīgo padzīšanu" no Aksas mošejas.

Gazas joslā valdošā grupējuma "Hamas" vadītājs Ismails Hanija iepriekš bija aicinājis palestīniešus doties uz Aksas mošeju, lai to "aizsargātu".

Musulmaņiem pirms divām nedēļām sākās svētais gavēņa mēnesis ramadāns, savukārt jūdaistiem trešdien sākas Lieldienas.

Musulmaņi ramadāna laikā ierodas Aksas mošejā uz lūgšanām. Jūdaisti Lieldienās tradicionāli dodas svētceļojumā uz Jeruzalemi.

Musulmaņu, jūdaistu un kristiešu kopīgo svētvietu Tempļa kalnu pārvalda musulmaņu padome, bet Izraēla ir atbildīga par drošības uzturēšanu šajā vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu