LIZDA neizslēdz iespēju prasīt Čakšas un citu ministru demisiju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) izskatīs iespēju pieprasīt ministru demisiju, ja tie neapmeklēs pedagogu protesta gājienu 24.aprīlī, informē arodbiedrības pārstāvji.

LIZDA ir vērsusies pie Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS), Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV), izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV), finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas Agitas Zariņas-Stūres (JV), aicinot tās ierasties 24.aprīlī Doma laukumā, kas ir gājiena galapunkts, lai uzklausītu arodbiedrības un nozares organizāciju pārstāvjus.

Gatavojoties nozares darbinieku protesta akcijām, arodbiedrība aicina medijus uz tikšanos 11.aprīlī plkst.13, lai informētu par gājiena un streika norisi. Tikšanās plānota attālināti, "Zoom" platformā.

Kā vēstīts, LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku.

Arodbiedrība vairs nav gatava sarunām ar politiķiem - izlīgšanas sarunas vairs netiks organizētas.

LIZDA nav apmierināta ar to, ka valdība nav pildījusi pedagogiem dotos solījumus, kā arī spēkā esošos normatīvos aktus. Tāpēc padome lēmusi rīkot trīs dienu streiku, kā arī protesta gājienu.

Patlaban plānots, ka pirmdien, 24.aprīlī, protesta dalībnieki gājienu sāks no arodbiedrību ēkas Bruņinieku ielā, apstāsies pie valdības ēkas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Saeimas un noslēgs ar sapulci Doma laukumā, kur plānots teikt uzrunas. Taču gājiena maršruts var tikt mainīts, saskaņojot to ar atbildīgajām institūcijām, piebilda Vanaga.

Arodbiedrībā uzsver, ka gājiens tiks organizēts arī gadījumā, ja streika sarunu vienošanās tiks pilnībā izpildīta, jo gājiena mērķis ir prasīt cieņpilnu un atbildīgu attieksmi pret izglītības un zinātnes nozari, tai skaitā amatpersonu atbildību par spēkā esošu tiesību aktu ievērošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu