Valsts prezidenta un Saeimas priekšsēža pienākumus nākamnedēļ pildīs Grasbergs (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja biedrs Jānis Grasbergs  piedalās pasākumā Saeimas namā, kurā godina pilsoniskās sabiedrības un organizāciju pārstāvjus pateicībā par Ukrainas tautai sniegto atbalstu.
Saeimas priekšsēdētāja biedrs Jānis Grasbergs piedalās pasākumā Saeimas namā, kurā godina pilsoniskās sabiedrības un organizāciju pārstāvjus pateicībā par Ukrainas tautai sniegto atbalstu. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidenta Egila Levita un Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) prombūtnes laikā no otrdienas, 11.aprīļa līdz ceturtdienai, 13.aprīlim viņa pienākumus pildīs Saeimas priekšsēdētāja biedrs Jānis Grasbergs (NA), liecina Valsts prezidenta paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Levits no otrdienas pusdienlaika līdz ceturtdienas vakaram atradīsies vizītē Portugālē, kur tiksies ar šīs valsts prezidentu Marselu Ribelu di Souzu, lai apspriestos par aktuālajiem Eiropas izaicinājumiem un abu valstu ciešāku sadarbību.

Levitam plānotas arī sarunas ar Portugāles ārlietu ministru Žuāu Gomešu Kravīņu, Portugāles parlamenta priekšsēdētāju Auguštu Santušu-Silvu un Lisabonas mēru Karlosu Moedasu.

Vizītes laikā Latvijas un Portugāles prezidenti apmeklēs Biomedicīnas pētījumu fondu "Champalimaud Foundation", kur tiks parakstīts saprašanās memorands starp fondu, Rīgas Stradiņa universitāti, Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Tāpat abu valstu prezidenti ar uzrunām uzstāsies Latvijas-Portugāles biznesa forumā. Levitu vizītē pavadīs vairāk nekā 40 dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Levits apmeklēs Evoru, kas līdz ar Liepāju Latvijā ir 2027.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas. Apmeklējuma laikā Valsts prezidenta klātbūtnē Evoras un Liepājas mēri parakstīs saprašanās memorandu par sadarbību. Valsts vizītes laikā Levits arī tiksies ar Portugālē dzīvojošajiem latviešiem.

Levitu vizītē pavadīs arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), Liepājas mērs Gunārs Ansiņš ("Liepājas partija") un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.

Savukārt Smiltēns laikā no 8. līdz 13.aprīlim parlamenta sesiju starplaikā uz četras dienām devies privātā braucienā ārpus Latvijas, tāpēc šajā laikā par Saeimas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ir iecelts Grasbergs. Jau 14.aprīlī Valsts prezidenta vietu izpildīs Smiltēns, liecina Levita paziņojums.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu