Video ⟩ Madonas novada iedzīvotāja neizpratnē, kāpēc viņai liek maksāt par teju neesošiem atkritumiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Madonas novada viensētas saimniece Marija neizpratnē par atkritumu apsaimniekotāju attieksmi, kuri viņai liek maksāt par atkritumiem, kuru viņai tikpat kā nav, ziņo raidījums "Bez tabu".

Marija dzīvo Sauleskalna ciemā, Madonas novadā.

Viņa rūpējas par vistām, suņiem un kaķiem, kā arī poniju. Seniore dzīvo mierīgu dzīvi, taču ir viena lieta, kas viņu noteikti tracina, - rēķins par atkritumu apsaimniekošanu.  

Marija raidījumam stāstīja, ka atkritumus teju nerada: pārtikas pārpalikumus atdod dzīvniekiem, tāpat ir komposts, dažādas pārtikas iepakojumu kārbiņas noder saimniecībā. Īpašumā deklarēta arī meita, kura nedēļā te uzturas vien dažas dienas un arī teju nerada aiz sevis drazu. Neraugoties uz to, ka Marijas privātais sadzīves atkritumu konteiners pildās ļoti lēni, viņai katru mēnesi liek maksāt vairāk nekā astoņus eiro par atkritumu apsaimniekošanu.

"Gribu zināt, kāpēc katru mēnesi jāmaksā gandrīz deviņus eiro, ja es savus atkritumus aiznesu divas, trīs reizes gadā uz lielo ciema konteineru? Kas tie par noteikumiem?! Man liek maksāt tikpat, cik tiem, kuri ražo atkritumus nepārtraukti!" raidījumam stāsta Marija.

Par atkritumu apsaimniekošanu atbildīgajā SIA "Bērzaunes komunālais uzņēmums" skaidroja, ka kārtība ciemā visiem ir viena: mājsaimniecībām maksu nosaka pēc "galviņām".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu