VIDEO ⟩ AM ir procesā uz līguma laušanu ar "Zītari LZ" par pārtikas piegādi NBS

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ēriks Kukutis (Aizsardzības ministrija)

Aizsardzības ministrija (AM) ir procesā uz līguma laušanu ar SIA "Zītari LZ" par pārtikas piegādi Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), trešdien, 12. aprīlī, LTV "Rīta panorāmā" sacīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

AM pašlaik meklējot juridiski labāko risinājumu. "Tas ir procesā," teica Kariņš, "mērķis ir skaidrs."

Kā ziņots, Rojā reģistrētais uzņēmums "Zītari LZ" pērn decembrī ieguva 220 miljonus eiro vērtu līgumu par pārtikas piegādi NBS vajadzībām turpmākos piecus gadus.

Ar SIA "Zītari LZ" līgums ir noslēgts par loģistikas sistēmas izveidi, kas apvieno virkni pārtikas ražotājus un citus komersantus, lai nodrošinātu pārtikas piegādi visām NBS vienībām visā Latvijas teritorijā. Saskaņā ar līgumu uzņēmumam pēc NBS pieprasījumiem būtu jānodrošina arī nepieciešamie pārtikas krājumi.

Tāpat vienošanās paredz pienākumu uzņēmumam nodrošināt NBS nepieciešamās pārtikas ražošanu un piegādi kara gadījumā, iepriekš norādījusi AM.

AM par iepirkumu ir sākusi pārbaudes, kuru sākotnējie rezultāti liecinot par iespējamiem pārkāpumiem. Iepirkuma apstākļus izmeklē arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Šādos apstākļos amatpersonas publiski ir izteikušās, ka būtu apsveramas iespējas līgumu izbeigt.

AM bija uzdots līdz marta beigām sagatavot ziņojumu par turpmāko rīcību šajā jautājumā, lai aprīļa pirmajā nedēļā situāciju vērtētu valdībā, taču publiski informācija par jautājuma tālāko virzību nav tikusi sniegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu