Krimā nerīkos 9. maija parādes (2)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas okupētajā Krimā šogad 1. un 9.maijā nenotiks demonstrācijas un parādes, pavēstījis okupantu ieliktenis Ukrainas pussalā Sergejs Aksjonovs.

"Krimas republikas un varoņpilsētas Sevastopoles varasiestādes pieņēma kopīgu lēmumu 1.maijā nerīkot demonstrācijas, bet 9.maijā - "Nemirstīgo pulka" gājienus un militāro parādi," platformā "Telegram" paziņojis pussalas marionešu administrācijas nominālais vadītājs.

Šāds lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ, skaidro Aksjonovs.

Vēl pirms šī paziņojuma Aksjonovs apgalvoja, ka okupantiem nav bail no Ukrainas armijas iespējamā pretuzbrukuma un ka šādā notikumu pavērsienā sev nekādu "katastrofu" nesaskata.

Savukārt Kremļa vietvaldis okupētajā Sevastopolē Mihails Razvožajevs norādījis, ka "lēmums par militārās parādes atcelšanu 9.maijā Sevastopolē pagaidām nav pieņemts". Patlaban notiekot konsultācijas ar Krievijas Aizsardzības ministriju.

Vadītāji Krievijas Belgorodas un Kurskas apgabalos, kas atrodas līdzās robežai ar Ukrainu, nolēmuši atcelt 9.maija militārās parādes, lai "neizprovocētu pretinieku" ar karavīru un militārās tehnikas koncentrēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu