Meganas neierašanās kronēšanā - atelpa visai karaliskajai ģimenei

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Scanpix, Shutterstock, TVNET kolāža

Jau ziņots, ka Bakingemas pils beidzot darījusi publiski zināmu, ka princis Harijs  sava tēva karaļa Čārlza III kronēšanu 6.maijā Vestminsteras abatijā Londonā tomēr apmeklēs viens, bet Megana ar bērniem paliks Kalifornijā. Kā uz šo lēmumu reaģē karaliskā ģimene? Izrādās - ar atvieglojumu! Vai arī vienaldzību...

Saseksas hercogi ar atbildi uz ielūgumu kavējās nedēļām ilgi, radot grūtības organizatoriem, kuru uzdevums bija sadalīt sēdvietu plānu, transportu un sakārtot drošības jautājumu karaliskās ģimenes locekļiem, pasaules līderiem un citiem augsta līmeņa darbiniekiem. Bet nu tapis skaidrs - Megana neieradīsies.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Interesanti, ka pēc kaislīgās vēlmes bērniem atstāt titulus "princis" un "princese" vecāki izlēmuši, ka viņiem nav jāizrāda tas gods ierasties uz vectētiņa kronēšanu. 

Šis lēmums karaliskās ģimenes faniem liek Saseksas hercogienei pieminēt vēl kādu vēsturisku brīdi - kad Meganas un Harija kāzās neieradās viņas tēvs, līgavu pie altāra veda pats princis Čārlzs. Jā, laikam šīs atmiņas ātri izdzisušas...

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Meganas neierašanās Lielbritānijas tautai vēsturiskajā brīdī, pēc vairāku ekspertu domām, karaliskās ģimenes locekļiem ļaus uzelpot: "Čārlzs būs mierā ar šo lēmumu. Pārējā ģimene jutīsies atvieglota, ka Meganas nebūs."

"Viņiem ir 99 problēmas, organizējot vienu no gadsimta iespaidīgajiem pasākumiem, taču tagad ir vismaz izredzes, ka Saseksas hercogiene neizsitīs no sliedēm visu kronēšanu ar kādu savu izdarību," komentē eksperte, komentētāja Sāra Vaina. 

Nav noslēpums, ka brāļu, prinču Viljama un Harija sievām nav siltas attiecības, tāpēc ziņas, ka Saseksas hercogiene neapmeklēs karaļa Čārlza kronēšanu, Velsas princesei - nākošajai pēc kārtas karalienei varētu būt patīkams atvieglojums. Ketrīna jau bija publiski izteikusies, ka satikšanās ar Saseksas hercogiem Vindzorā pēc karalienes nāves bijis "viens no emocionāli saspringtākajiem mirkļiem".

"Koronācijai vajadzētu būt vēsturiskam stāstam par karali Čārlzu un karalieni Kamillu, par karalisko ģimeni kā ļoti iemīļotu britu institūciju, nevis par šiem diviem mūždien vaidošajiem ar bezgalīgajām žēlabām. Ja viņi abi būtu varējuši nākt ar mīlestību un izlīgumu, tas būtu fantastiski. Bet jūs vienkārši zināt, ka tas tā nebūs..." domās dalās Sāra Vaina.

Par pārējiem plāniem karaļnama eksperti prognozē, ka siltas ģimeniskas atkalredzēšanās nav ieplānotas - Velsas princis Viljams ar savu brāli nav ieplānojis nedz tikties, nedz privāti sarunāties.

Ģimene satiksies vien oficiālajā koronācijas ceremonijā. Nav paredzēts, ka viņš piedalīsies gājienā pēc dievkalpojuma un vai pievienosies citiem karaliskās ģimenes locekļiem uz Bakingemas pils balkona, lai pamātu tautai. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pagājušā gada 8.septembrī, kad nomira viņa māte karaliene Elizabete II, kas valdīja 70 gadus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu