Gatavais ūnikums! Rau, kā spēlējas kalnu lauvas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ņūmeksikas nacionālā dabas parka videokameras iemūžinājušas divu kalnu lauvēnu rotaļas, parādot, ka pat savvaļas lielie kaķi ir tādi paši rezgaļi kā mūsu Muri un Minnas.

Video publicēts nacionālā parka “Facebook” kontā, un nu to aplūkojuši jau tūkstošiem cilvēku.

“Ir rotaļu laiks. Šie mazie lauvēni vēlas tev parādīt, cik viņiem ir jautri,” rakstīts video aprakstā.

Video redzams, kā lauvēni skraida apkārt, ķersta viens otru un spēlējas ar akmeņiem un zariem.

Šajā nacionālajā parkā mīt vairāk nekā 55 zīdītāju sugas, to skaitā melnastes brieži, melnie lāči, lūši un, protams, kalnu lauvas, kā mēdz dēvēt jaguārus, panteras un pumas. Tās parasti mīt stāvos, klinšainos kanjonos un kalnainā vidē. Pieauguši tēviņi var sasniegt 2,4 metru garumu un 70 kilogramu svaru.

Video redzamie lauvēni saņēma apkakles kad bija vien dažas nedēļas veci, lai  parka darbinieki tos varētu labāk novērot un aizsargāt.

“Esiet bez bažām. Apkakles ir veidotas tā, ka augs līdzi lauvēniem un nekļūs pārāk ciešas ap to kaklu,” raksta nacionālais parks.

Kādā citā ierakstā vēstīts, ka kalnu lauvu mazuļi parasti savu alu kopā ar māti atstāj aptuveni trīs mēnešu vecumā un paliek ar viņu, līdz sasniedz 15 līdz 18 mēnešu vecumu, kad izklīst, lai atrastu paši savu teritoriju.

Kalnu lauvas parasti dara visu, lai izvairītos no cilvēkiem, tomēr, ja reiz tev gadās stāties tādam ceļā, tad centies ievērot distanci un izlikties lielāks, nekā esi patiesībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu