Brīdina par krāpnieku sūtītām īsziņām VID vārdā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

"SEB bankas" izplatījusi brīdinājumu par tuvākajā laikā gaidāmu jaunu krāpnieku aktivitātes vilnis, viltvāržiem izsūtot paziņojumus Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vārdā.

"SEB bankas" klienti ziņojuši, ka saņem īsziņas it kā no VID par saņemto administratīvo sodu ar aicinājumu pieslēgties portālam, kura nosaukums ir līdzīgs "Latvija.lv". Lai pieslēgtos, nepieciešams ievadīt internetbankas piekļuves datus, informēja bankas pārstāvji.

"SEB banka" brīdina, ka nekāda gadījumā nedrīkst ievadīt internetbankas piekļuves datus saitēs, kas saņemtas īsziņās.

Bankas rīcībā ir informācija, ka tieši tādi paši gadījumi jau kādu laiku tiek fiksēti Lietuvā. Tāpēc sagaidām, ka Latvijā šis jaunais vilnis ir tikai sākumstadijā, uzsver "SEB bankas" Drošības pārvaldes vadītājs Mārcis Pelcis.

Viņš brīdina gan banku klientus nekādā gadījumā neievadīt savus datus saitēs, kas saņemtas īsziņā vai elektroniskajā vēstulē. Banka aicina vienmēr kritiski izvērtēt īsziņas, vēstules un zvanus, kur izskan kādi draudi un ir steidzami jāpieņem kāds lēmums.

Pelcis gan atzīst, ka, pateicoties izglītojošām aktivitātēm, klienti arvien biežāk spēj atpazīt gan krāpnieku zvanus, gan e-pastus, gan īsziņas. Liela daļa zina, ka nedrīkst atvērt nezināmas saites, kas atsūtītas e-pastā vai īsziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu