Fiļa bijusī sieva pārsūdz sev nelabvēlīgo spriedumu par teju divu miljonu eiro piedziņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Fiļs un Santa Bernāla (ex. Zāmuele) 2016. gadā
Oļegs Fiļs un Santa Bernāla (ex. Zāmuele) 2016. gadā Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Bijušā "ABLV bankas" līdzīpašnieka Oļega Fiļa bijusī sieva Santa Bernāla pārsūdzējusi apgabaltiesas spriedumu, ar kuru no viņas par labu bijušajam vīram nolemts piedzīt gandrīz 2 miljonus eiro. 

Tagad Augstākajai tiesai būs jālemj par kasācijas tiesvedības ierosināšanu.

Otrās instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā atcēla pušu starpā noslēgtos dāvinājumu līgumus, uzliekot Bernālai pienākumu atdot 1,9 miljonus eiro, divas "Porsche" automašīnas un laulības laikā dāvinātas dārglietas.

Tiesa arī atzina par spēkā neesošiem virkni darījumu, kurus Bernāla noslēgusi par labu sev tuvu stāvošām personām. Uz darījumu pamata Bernālai piederošas kapitāldaļas, automašīnas, ievērojama apmēra naudas līdzekļi un citi aktīvi tikuši nodoti citiem ģimenes locekļiem. Par spēkā neesošiem atzītie darījumi noslēgti 2018.gadā, ap laiku, kad tika šķirta Fiļa un Bernālas laulība.

Uzņēmējs vērsās tiesā pirms dažiem gadiem, lūdzot atsaukt dāvanas, kuras tika dāvināts bijušajai sievai, jo sieva esot bijusi vainojama laulības iziršanā.

Rīgas apgabaltiesa lietu izskatīja saistībā ar Bernālas un citu atbildētāju apelācijas sūdzībām par Rīgas pilsētas tiesas Vidzemes priekšpilsētā spriedumu, kas arī bija atbildētājiem nelabvēlīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu