Masks izveidojis mākslīgā intelekta kompāniju "X.AI" (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Miljardieris Īlons Masks ASV Nevadas štatā izveidojis mākslīgā intelekta uzņēmumu "X.AI", liecina piektdien publiskoti oficiālie dokumenti.

Masks, kuram pieder sociālais tīkls "Twitter" un elektromobiļu ražotājs "Tesla", ir norādīts kā 9.martā dibinātās "X.AI Corporation" direktors.

Miljardieris nesen apvienoja "Twitter" ar jaunizveidotu pastkastītes uzņēmumu "X", saglabājot iepriekšējo nosaukumu platformai, bet atsakoties no tā pašam uzņēmumam.

"X.AI" varētu kļūt par mākslīgā intelekta kompāniju, piemēram, "ChatGPT" izveidotāja "OpenAI" konkurentu, lai gan nesen pats Masks aicināja uz laiku apturēt mākslīgā intelekta attīstīšanu.

Masks piedalījās "OpenAI" izveidē, bet izstājās no kompānijas 2018.gadā.

"Twitter" paspārnē veidotā mākslīgā intelekta projektā viņš ir iegādājies tūkstošiem spēcīgu, dārgu datoru procesoru un pieņēmis darbā talantīgus inženierus, liecina vietnes "Insider" rīcībā esoša informācija.

Vienlaikus Masks ir atlaidis daudzus "Twitter" darbiniekus.

"X.AI" dibināts neilgi pirms tam, kad Masks kopā ar vairākiem simtiem ekspertu atklātā vēstulē aicināja vismaz uz pusgadu apturēt mākslīgā intelekta attīstīšanu, dodot laiku izstrādāt atbilstošu tiesisko regulējumu spēcīgām mākslīgā intelekta sistēmām.

Lielās tehnoloģiju kompānijas, piemēram, "Google", "Meta" un "Microsoft" gadiem ir strādājušas pie mākslīgā intelekta sistēmām, kas palīdzētu tulkojumos, informācijas meklēšanā un mērķētā reklāmā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu