Video ⟩ PMLP noraida ietekmīgā vācu medija "Der Spiegel" paustās bažas par ārzemnieku eID kartēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietniece Maira Roze piedalās PMLP rīkotajā konferencē "Uzturēšanās atļaujas ārvalstu investoriem", kurā eksperti diskutē par šo atļauju izsniegšanas plusiem un mīnusiem.
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietniece Maira Roze piedalās PMLP rīkotajā konferencē "Uzturēšanās atļaujas ārvalstu investoriem", kurā eksperti diskutē par šo atļauju izsniegšanas plusiem un mīnusiem. Foto: Lita Krone/LETA

Pagājušajā nedēļā viens no ietekmīgākajiem Vācijas medijiem “Der Spiegel” vēstīja, ka ārzemnieku eID kartes no Latvijas rada lielu satraukumu Vācijas varasiestādēm. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde šos pārmetumus noraida, vēsta Panorāma.

Publikācijā minēts, ka Latvija izsniegusi teju 10 000 šādu karšu, taču pārvalde precizē - šāda veida kartes izsniegtas vien 1600, turklāt arī rakstā norādītā problēma - ka cilvēki ar šīm eID kartēm mēģina krāpties - vairs neesot aktuāla. 

Kopš pērnā gada uz šāda veida kartēm divās valodās norādīts, ka dokuments nav derīgs ceļošanai un ka tā nav uzturēšanās atļauja.

Ārzemnieka eID karti var saņemt jebkurš ārzemnieks, kuram ir saistība ar Latvijas valsti. To var izmantot, piemēram, ja nepieciešams kārtot kādu darījumu pie notāra vai pirkt īpašumu, jo līdz ar personas karti cilvēks saņem arī personas kodu.

Valsts nodeva par šādas kartes saņemšanu ir 80 eiro.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu