Austrālijā dingo vairākas reizes sakož bērnu un cenšas to noslīcināt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dingo. Ilustratīvs attēls
Dingo. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Austrālijas savvaļas suns dingo nesen uzbrucis sešus gadus vecai meitenītei, kura peldējusies seklā lagūnā Austrālijā. Suns vairākas reizes iekodis bērnam galvā un turējis to zem ūdens.

Par laimi, meitenītes stāvoklis ir stabils un viņa, visticamāk, pilnībā atveseļosies. Reindžeri domā, ka uzbrucējs bija neapzīmogots dingo tēviņš, vēstīts izdevumā "Live Science".

“Tiek uzskatīts, ka jaunā tūriste peldējās seklajos ūdeņos uz austrumiem no salas, kad to centās sakampt dingo. Dzīvnieks atkārtoti viņu turēja zem ūdens vairākas sekundes, līdz netālu esošie ģimenes locekļi suni padzina,” paziņojumā atklāja glābēji.

Dingo (Canis familiaris dingo) daļēji ir suns, daļēji vilks. Tie ir Austrālijas lielākie plēsīgie zīdītāji un galvenokārt medī trušus, ķengurus, valabijus un vombatus. Cilvēkiem tie uzbrūk ārkārtīgi reti.

“Parasti dingo dzīvo savu dzīvi un no cilvēkiem turas pa gabalu. Reizēm tie gan var nonākt cilvēka tuvumā, un dažas šādas sastapšanās var beigties traģiski,” atklāja izmeklētāji.

Nacionālā parka reindžeri cilvēkus rosina nekad nebarot dingo, kā arī aiz sevis neatstāt ēdiena atliekas, jo tas var vilināt suņus apmesties aizvien tuvāk cilvēkiem. Beigu beigās tie cilvēku var sākt asociēt ar ēdienu kļūt agresīvi. Lai arī ļoti reti, reizēm dingo uzbrūk bērniem, cenšoties atņemt tiem ēdienu vai uztverot par ēdienu pašus bērnus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu