Floridā pieķerts bruņurupucis, kurš uz aligatora jāj kā uz zirga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / Traveling with Jef

Bruņurupuči un aligatori nav gluži labākie draugi, tāpēc, kad ceļojumu blogeris Džefs Heningers ieraudzīja visai savdabīgo ainu, kurā bruņurupucis kā zirga seglos kāpis aligatora mugurā, viņš izbrīnā noelsās un, par laimi, dīvaino pārīti nofotografēja.

“Kad tu redzi, kā bruņurupucis dīķī jāj uz aligatora kā zirga, tu zini, ka esi Floridā. Pirms tam es esmu redzējis daudzus bruņurupučus aligatoru tuvumā, tāpēc nebiju galīgi šokēts,” ierakstā “Facebook” pauda Heningers.

Floridā mīt aptuveni 1,3 miljoni aligatoru, kā arī vairāk nekā 30 bruņurupuču sugu, no kurām lielākā daļa dzīvo saldūdenī. Abas reptiļu grupas atrodamas dīķos, purvos, upēs un mitrājos visā valstī.

“Man ir liela pieredze ar aligatoriem, un izskatās, ka citi dzīvnieki tos pārāk neuztrauc. Lielākajai daļai ir dabiskās bailes no cilvēka, tomēr citādi tie savu teritoriju dala ar putniem, bruņurupučiem un citiem dzīvniekiem,” izdevumam “Newsweek” stāstīja Heningers.

Tiesa, vienmēr pastāv iespēja, ka aligators pēkšņi izdomās kādu pa grābienam esošu bruņurupuci likt uz kārā zoba. Aligatori nav ļoti izvēlīgi ēdāji un vajadzīgajā brīdī apēdīs teju jebko, kas būs tuvumā.

Šajā gadījumā aligators, šķiet, nebija izsalcis, jo ar bruņurupuci tā mugurā vienkārši aizpeldēja līdz dīķmalai un tur arī palika. Kad Heningers pēc brīža atgriezās pie dīķa, aligators un bruņurupucis tur bija joprojām, tikai bruņurupucis tagad sēdēja uz baļķa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu