VIDEO ⟩ "Vārti ciet un atslēga nomainīta!" Kaimiņi ģimenei Rīgā aizslēdz vienīgo piekļuvi ceļam uz mājām (12)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ineses ģimene dzīvo Rīgā, Šampēterī. Kopš kaimiņos uzbūvēta jauna privātmāja, Inese, kā zinādama, gaidīja dienu, kad vienīgais ceļš uz mājām tiks slēgts, vēsta raidījums "Bez tabu".

Ineses ģimenes īpašums atrodas 50 metrus no ielas. 2011. gadā šobrīd četros zemesgabalos sadalītā teritorija piederēja Ineses radiniekiem. Viņi to sadalīja četros zemesgabalos. Ineses mammas rīcībā nonāca Zalves iela 72 un 72C, kuru pēc trīs gadiem pārdeva.

Īpašums tika apbūvēts, un Inese, kura saņēma mantojumu no mammas, nolēma tiesā pieprasīt atļauju pārvietoties pa bijušo ģimenes īpašumu. Šā gada sākumā pēc sešiem gadiem noslēdzās tiesvedība, kur tiesa neapmierināja Ineses vēlmi iegūt servitūta tiesības bijušajā mammas īpašumā. Tas novedis pie situācijas, ka 140 gadus senais nams ir pilnībā izolēts - pie tā oficiāli nevar ne piebraukt, ne pieiet.

Tikai pateicoties līdzcilvēku labvēlībai, Inese kājām cauri kaimiņu dārzam var nonākt savā īpašumā.

Pēc uzvaras tiesā kaimiņa pārstāvji uz ceļa iestādījuši tūjas, kā arī aizslēguši vārtus. Inese ir tuvu izmisumam, bez viņas un dēla namā dzīvo arī sievietes tēvs. Šobrīd pie īpašuma nevar piekļūt ne mediķi, ne glābēji, ne asenizators un malkas piegādātājs.

Rīgas domē norāda, ka būvprojekts saskaņots, rēķinoties, ka caur zemesgabalu tiks nodrošināta piekļuve otram īpašumam.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu