Makronu Francijas dienvidos sagaida ar protestiem

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Simtiem cilvēku ceturtdien Ganžē, Francijas dienvidos, pirms prezidenta vizītes sapulcējās uz demonstrāciju pret pensionēšanās vecuma palielināšanu no 62 uz 64 gadiem.

Protesti pret pensionēšanās sistēmas reformu šodien notikuši arī vairākās citās Francijas pilsētās.

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam vizītē Ganžē bija plānota tikšanās ar skolotājiem un skolēniem vidusskolā, taču pirms prezidenta ierašanās skolā pazuda elektrība. Arodbiedrības CGT vietējā nodaļa paziņoja, ka elektroapgādes traucējumi ir daļa no protesta.

Lai atturētu protestētājus no tuvošanās skolai, pilsētā bija izvietoti vairāki desmiti policistu. Kad protestētāji mēģināja tikt pāri barjerām, policisti izmantoja asaru gāzi.

Makrons trešdien apmeklēja Selestu, Francijas austrumos, kur iedzīvotāju pūļi ar skaļiem nosodījuma un protesta izsaucieniem sagaidīja prezidentu, kurš pēc nepopulārā pensiju reformu likuma parakstīšanas ieradies Elzasā savā pirmajā braucienā ārpus Parīzes.

Pensiju sistēmas reforma izraisīja Francijā plašus protestus un streikus, un Makrona politiskie oponenti un arodbiedrību līderi mudinājuši protestētājus turpināt kampaņu pret pensiju reformas likumu, kā arī aicinājuši uz masu protestiem 1.maijā.

Arodbiedrība CGT arī šodien aicināja protestēt visā Francijā.

Parīzē šodien uz demonstrāciju sanāca vairāki simti cilvēku, bet Lillē protestētāji gāja gar dzelzceļa sliedēm, uz aptuveni stundu apturot vilcienu satiksmi.

Vairākas arodbiedrības pievienojās streikam nacionālajā dzelzceļa uzņēmumā SNCF. Nedaudz tika traucēta reģionālo vilcienu un Parīzes piepilsētas vilcienu satiksme, savukārt ātrgaitas vilcieni kursēja gandrīz kā parasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu