Tiesa pieprasa maksāt lielāku kompensāciju pacientei par veselībai nodarīto kaitējumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Administratīvā rajona tiesa uzlikts par pienākumu Veselības inspekcijai mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās brīža izmaksāt kādai pacientei par gandrīz 9000 eiro lielāku kompensāciju par veselībai nodarīto kaitējumu, nekā inspekcija bija lēmusi iepriekš, piektdien, 21. aprīlī, vēsta "Latvijas Avīze".

Pamatojoties uz sākotnējo inspekcijas lēmumu, sieviete bija saņēmusi 18 497 eiro lielu kaitējuma atlīdzību, bet tiesa atzina, ka viņai ir tiesības saņemt 27 319 eiro.

Veselības inspekcija vēl lems, vai pārsūdzēt tiesas spriedumu, informē laikraksts.

Sieviete kļuvusi par otrās grupas invalīdi pēc tam, kad, veicot valsts noteikto skrīninga mamogrāfiju, radiologa paviršības un nolietota mamogrāfa dēļ no ārsta saņēmusi kļūdainu atzinumu, proti, ka viņai nav ļaundabīgas atradnes.

Par smagu veselībai nodarītu kaitējumu no Ārstniecības riska fonda viņai izmaksāti tikai 13% no maksimāli pieļaujamās naudas summas, kas ir 142 290 eiro, jo Veselības inspekcija pārmetusi, ka sieviete neesot bijusi pietiekami rūpīga pret savu veselību.

Veselības inspekcijas ieskatā sieviete neesot laikus veikusi krūšu ultrasonogrāfiju, kā to bija noteicis radiologs pēc skrīninga mamogrāfijas, un līdz ar to inspekcija samazināja viņai izmaksājamo naudas summu, skaidro "Latvijas Avīze".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu