Video ⟩ Rīgā radīta īpaša programma māmiņām, kas cieš no garīga rakstura traucējumiem (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rīgā jau divus gadus tiek īstenota īpaša palīdzības programma, ļaujot mammām, kas cieš no garīga rakstura problēmām, ar bērniem dzīvot ģimenes tipa dzīvokļos, taču tajos nodrošinot arī psiholoģisko atbalstu un palīdzot apgūt sadzīvei nepieciešamās prasmes – ēst gatavošanu, budžeta plānošanu, jēgpilna laika pavadīšanu ar bērniem, vēsta TV3 Ziņas.

Visbiežāk, sievietēm, kas nonākušas Bolderājas centrā “Mežrozes” ir diagnosticēta depresija, šizofrēnija, arī garīga atpalicība vai citas saslimšanas.

Pakalpojums domāts sievietēm ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir bērniņi vecumā līdz sešiem gadiem. Lai arī nereti par iepriekšējiem bērniem viņām ir pārtrauktas aizgādības tiesības, šeit nonāk tās mammas, kuras ir motivētas rūpēties par savām atvasēm par spīti dažādām grūtībām.

Centrā uz vietas visu diennakti atrodas sociālie darbinieki, kuri uzrauga mammu spēju pienācīgi rūpēties par sevi un bērnu. Ikdienā ar sievietēm strādā dažādi speciālisti, notiek gan grupu nodarbības, gan individuāla atbalsta sniegšana no PEP mammām, un sociālām darbiniecēm.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu