Kolumbija izraidījusi Venecuēlas opozīcijas līderi Gvaido

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Huans Gvaido
Huans Gvaido Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbija pirmdien piespiedusi Venecuēlas opozīcijas līderi Huanu Gvaido dažas stundas pēc ierašanās Bogotā pamest valsts teritoriju, aģentūrai AFP pavēstījis avots opozicionāru aprindās.

Avots, kas uzstāja uz anonimitātes saglabāšanu, pavēstīja, ka Gvaido ar komerciālu avioreisu devies uz ASV.

Kolumbijas Ārlietu ministrija šīs ziņas nav apstiprinājusi, lai gan iepriekš ārlietu ministrs Alvaro Leiva atzinis, ka Gvaido vizītei var rasties šķēršļi, jo "viņš ieradies neatbilstošā veidā, bet mēs, Kolumbijā, ievērojam likumu".

AFP avots apstiprinājis, ka Gvaido, ierodoties Kolumbijā, nav izgājis atbilstošo imigrācijas procedūru.

Gvaido par ierašanos Kolumbijā, lai piedalītos prezidenta Gustavo Petro rīkotajā konferencē, kas veltīta iespējām atrisināt ieilgušo Venecuēlas politisko krīzi, paziņoja pirmdien.

Nedz Gvaido, nedz Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro uz konferenci oficiāli nav uzaicināti.

"Es tikko ierados Kolumbijā tādā pašā ceļā, kā miljoniem venecuēliešu pirms manis, - kājām," teikts Gvaido izplatītajā paziņojumā.

2019.gadā vairāk nekā 50 valstis atzina Gvaido par Venecuēlas "de facto" līderi, un viņš noraidījis Kolumbijas prezidenta Petro aicinājumus atcelt sankcijas, kas vērstas pret Karakasas kreiso autoritāro režīmu.

Venecuēlas opozīcija janvārī lēma par Gvaido vadītās simboliskās "pagaidu valdības" atlaišanu un par viņa atcelšanu no opozīcijas izveidotā paralēlā parlamenta priekšsēdētāja amata.

Sašķeltā opozīcija izsludinājusi 22.oktobrī priekšvēlēšanas, kurās jāizraugās kandidāts, kam jāstājas pretī Moduro nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu