Novosibirskā atrasts jauns “Vagner” algotņu masu apbedījums (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijas pilsētā Novosibirskā uzieta jauna algotņu grupējuma “Vagner” masveida apbedījuma vieta, ziņo izdevums “Taiga.info”.

Novosibirskas Gusinobrodskas kapsētā parādījušies desmitiem jaunu apbedījumu, kas rotāti ar “Vagner” simboliku un Krievijas karogiem. Par algotņu apbedījumiem “Taiga.info” informēja vietējie iedzīvotāji, kas arī atsūtījuši kapsētā uzņemtu video.

Kā raksta “Taiga.info”, vienā no kapsētas jaunajiem sektoriem atrodas salīdzinoši jaunas kapavietas, kurās apbedīti tikai vīrieši - viņiem visiem nāves datumi ir pagājušā gada beigas un šā gada pirmie mēneši.

Teju visiem šiem apbedījumiem ir identiski krusti.

Pēdējos mēnešos kapsētā parādījušies ap 200 jauni apbedījumi. Uz lielākās daļas no tiem redzami vainagi ar “Vagner” simboliku. Savukārt uz citiem atrodas vainagi Krievijas karoga krāsās.

“Taiga.info” žurnālisti pārbaudījuši vairākus jaunajos apbedījumos esošo cilvēku vārdus un secinājuši, ka šie vārdi nav minēti pēdējā laika oficiālajos paziņojumos, piemēram, nekrologos par karā Ukrainā bojā gājušajiem.

Salīdzinot šo cilvēku vārdus ar Krievijas tiesu elektronisko datu bāzi secināms, ka daļa šo cilvēku bijuši notiesāti un izcietuši cietumsodu.

Lielākā daļa jaunajos apbedījumos apglabāto ir no Novosibirskas apgabala, bet apglabāti ir arī cilvēki no citiem Krievijas reģioniem.

Kā ziņots, algotņu grupējums “Vagner” Krievijas cietumniekus karam Ukrainā vervēja kopš 2022.gada augusta.

Saskaņā ar Lielbritānijas medija BBC krievu valodas versijas un izdevuma “Mediazona” aplēsēm, uz 14.aprīli bija zināms par septiņām dažādām kapsētām, kurā tiek apbedīti Ukrainā nogalinātie “Vagner” kaujinieki.

Savukārt 18.aprīlī izdevums “Ļuģi Baikala” paziņoja par jaunu, līdz šim nezināmu “Vagner” kapsētu pie Irkutskas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu