Video un foto ⟩ Čigānu organizācija rīko piketu pie Ministru kabineta (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juris Lisovs TVNET

Trešdien viena no Latvijas čigānu organizācijām pie Ministru kabineta organizēja protestu ar dziesmām un dejām, iebilstot pret "nevienlīdzīgo attieksmi Eiropas Savienības (ES) finansējuma sadalē", informēja Latvijas Čigānu biedru apvienības priekšsēdētājs Osvalds Jezdovskis.

Kā uzskata protesta organizators, Sabiedrības integrācijas fonds nepietiekami informējot čigānu organizācijas par tām pieejamo finansējumu, bet atbalsta tādus izglītības projektus, kuru dati neatbilstot reālajai situācijai.

Viņa vadītā organizācija nav apmierināta ar Latvijas Čigānu nacionālās kultūras biedrības prezidenta Normunda Rudeviča un Izglītības iniciatīvu centra direktores, projektu vadītājas Daigas Zaķes darbību, kuri esot solījuši atbalstīt visu čigānu kopienu, taču atbalstu čigāni nesaņemot.

Jezdovskis klāstīja, ka Rudevičs , piemēram, festivāla sarīkošanai no valsts saņēmis 90 000 eiro finansējumu, bet pasākums tik un tā bijis par maksu. Jezdovska ieskatā, valsts atbalsts nav pietiekami mērķēts. Viņš rosina šo finansējumu novirzīt romu izglītībai un labklājībai, mācot prasmes atbilstoši darba tirgus prasībām, nodrošinot ar darba vietām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu