FIB palīdz Ukrainai vākt pierādījumus par Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Irina Fiļkina, kura dzīvoja Bučā, Kijivas apgabalā, nomira 2022. gada martā, kad viņu nošāva krievu karavīri. Viņas rokas attēls kļuva par vienu no pirmajiem simboliem krievu pastrādātajām zvērībām Ukrainā.
Irina Fiļkina, kura dzīvoja Bučā, Kijivas apgabalā, nomira 2022. gada martā, kad viņu nošāva krievu karavīri. Viņas rokas attēls kļuva par vienu no pirmajiem simboliem krievu pastrādātajām zvērībām Ukrainā. Foto: ZOHRA BENSEMRA

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un vairāki amerikāņu uzņēmumi palīdz Ukrainai vākt pierādījumus par krievu pastrādātajiem kara noziegumiem, atsaucoties uz avotiem Vašingtonā, vēsta aģentūra "Reuters".

Pamatā runa esot par digitālajiem datiem, piemēram, pārtvertiem tālruņa zvaniem, ģeolokāciju, informāciju no mobilajiem tālruņiem un par to īpašniekiem.

FIB faktiski pat neslēpj, ka palīdz ukraiņiem.

"Informācijas vākšana, tās analīze un tālākā pielietošana ir tas, kur FIB ir liela pieredze," norādījis FIB īpašais aģents Alekss Kobzanecs.

Tiek veikta arī krievu noslepkavoto militārpersonu un civilistu DNK analīze.

Tas liecina par Ukrainas un ASV sadarbību kiberdrošības jomā, kurā abas valstis Krieviju uzskata par draudu.

FIB atzīst, ka datu vākšanā un analīzē iesaistīta arī virkne atbilstošās nozares amerikāņu uzņēmumu un ka izredzes reģistrēt lielāko daļu kara noziegumu un noskaidrot, kas tos pastrādājuši, ir ļoti lielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu