Mediķu protests pie Saeimas notiks 11. maijā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mediķu protesta akcija "Viena diena bez medicīnas personāla"
Foto: Mediķu protesta akcija "Viena diena bez medicīnas personāla" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mediķu protests norisināsies 11. maijā pulksten 08:00 pie Saeimas, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" apstiprināja Jauno ārstu asociācijas vadītājs Artūrs Šilovs.

Šilovs pauda, ka akcija varētu pulcēt ap 500-600 cilvēku, tomēr asociācija rēķinās ar to, ka šis dalībnieku skaits pieaugs.

"Ir sajūta, ka ir tāda vienaldzība, kamēr mēs runājam par katastrofu un slimnīcas runā, ka septembrī varētu būt pieejami tikai maksas pakalpojumi. Politiķu vienaldzība novedīs pie tā, ka protesta dalībnieku skaits varētu būt lielāks," pauda Šilovs, piemetinot, ka nesenā aptaujā katrs ceturtais jaunais ārsts atzina, ka domā par to, vai nevajadzētu pamest valsti.

"Tas ir kritisks skaits, kas nekad nav bijis tik augsts. [..] Vairs nav alga pat pirmais iemesls, bet darba apstākļi."

Kā uzsvēra Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas pārstāve Evelīna Beire, šobrīd mēs jau esam katastrofas priekšā.

"Cilvēku dzīves, veselības rādītāji jau ir vieni no sliktākajiem Eiropā. Ja papildu finansējums netiks piešķirts, ja nebūs iespējams veikt izmeklējumus, saņemt medikamentus, situācija tikai pasliktināsies," tā Beire. "Situācija ir tik tālu nokaitēta, ka pacientiem mēs vairs nevaram ņemt analīzes, jo visas kvotas ir iztērētas, mēs vairs nevaram nosūtīt uz izmeklējumiem, jo tie ir paredzēti jau nākamajā gadā. Es jau vairs neredzu, kā man tālāk strādāt."

Jau vēstīts, ka šonedēļ notikušajā pedagogu protestā piedalījās arī aptuveni 1000 mediķu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu