Video ⟩ Motociklisti masveidā šķērso dzelzceļa pārbrauktuvi pie aizliedzošās gaismas (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmumus no Twitter

Svētdien sociālajos tīklos publicēts videoieraksts, kas veikts pie neregulējamās dzelzceļa pārbrauktuves Ogrē, netālu no autoostas. Ierakstā redzams, kā vairāk nekā 30 motociklu vadītāji pie mirgojoša sarkanā brīdinājuma signāla šķērso dzelzceļa pārbrauktuvi, lai gan vieglās automašīnas abās pusēs pie sliedēm ir apstājušās un gaida, kad drīkstēs turpināt ceļu.

Uzņēmums „Latvijas Dzelzceļš” šo videoierakstu komentējis ar vārdiem: „Vakar sākās motosezona, nevis „ignorē noteikumus un mirsti uz dzelzceļa sliedēm””. Uzņēmums atgādina, ka vilciena bremzēšanas ceļš var būt pat vienu kilometru garš.

Komentāros pie video daži soctīklu lietotāji gan norāda, ka dzelzceļa pārbrauktuvē pie Ogres sarkanais brīdinājuma signāl signāls mirgojot arī tad, kad vilciena tuvumā nav, kas arī esot pamats šādai attieksmei, jo braucēji šos noteikumus vairs neņemot par pilnu. Šim viedoklim gan nepiekrīt ne videoieraksta autors, ne arī daži citi ogrēnieši. Auto vadītājs, kurš fiksējis motobraucēju klajos satiksmes noteikumu pārkāpumus, apgalvo, ka pie pārbrauktuves šajā vietā konkrētajā brīdī nav pavadījis ilgāk par 3 minūtēm un pēc vilciena aizbraukšanas tā tūdaļ bijusi vaļā.

Latvijas radio ziņo, ka policija šo gadījumu nebija piefiksējusi, taču tagad tā gaidot iesniegumu no video autora, lai precizētu notikušā laiku un apstākļus.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu