Noskaties! Rīga atbild: Vai rīdzinieki zina, kādēļ 4. maijs ir nozīmīga diena mūsu valsts vēsturē?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīga atbild: Vai rīdzinieki zina, ar ko 4. maijs ir nozīmīgs Latvijas valsts vēsturē?
Rīga atbild: Vai rīdzinieki zina, ar ko 4. maijs ir nozīmīgs Latvijas valsts vēsturē? Foto: TVNET

1. maijs ir Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena, bet 4. maijs - viens no nozīmīgākajiem datumiem Latvijas vēsturē - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena. Šogad apritēs 33 gadi, kopš 1990. gada 4. maijā Augstākā padome ar 138 deputātu balsīm pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu". Vai rīdzinieki zina šī svarīgā vēsturiskā datuma nozīmi? Kādi ir viņu novēlējumi Latvijas nākotnei?  Devāmies to jautāt pilsētniekiem TVNET jaunajā video rubrikā "Rīga atbild".

"Latvija ir gaidījusi šo deklarāciju jau piecdesmit gadus, Latvija ir nepacietīga, tādēļ neuzskatiet to par avantūru, bet uzskatiet par pienākuma izpildi pret tautu, kura sarežģītos un dramatiskos apstākļos pacietīgi ir gaidījusi savas mazās dzimtenes atjaunošanu par neatkarīgu valsti," pirms nu jau 33 gadiem sacīja Augstākās Padomes deputāts Mavriks Vulfsons.

Iedzīvotāji patiešām balsojumu gaidīja ar nepacietību. Cilvēki jau dienu iepriekš pulcējās pie Augstākās Padomes nama, un viņu skaļie saucieni bija dzirdami pat sēžu zālē.

Ļaužu cerības piepildījās, un ar 138 balsīm "par" deklarācija tika pieņemta, paverot ceļu atkal brīvai Latvijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu