Vatikāns piedaloties slepenā kara pārtraukšanas misijā; Ukraina par to neko nezina (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainai nekas neesot zināms par Romas pāvesta Franciska slepeno “miera iedibināšanas misiju”, kuras mērķis esot kara izbeigšana Ukrainā, ziņo ASV raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta birojam tuvu informācijas avotu.

Informācijas avots, kura vārds netiek atklāts, noliedzis jebkādu Vatikāna lomu kara izbeigšanā.

“[Ukrainas prezidents Volodimirs] Zelenskis nav devis piekrišanu tamlīdzīgām diskusijām Ukrainas vārdā. Ja šādas sarunas notiek, tad tas notiek bez Ukrainas ziņas un atbalsta,” norādīja informācijas avots.

Pagājušās nedēļas beigās pāvests Francisks, sarunā ar aģentūras “Reuters” korespondentu, pavēstīja, ka Vatikāns esot iesaistīts slepenā miera misijā, kā arī esot gatavs iesaistīties procesā, kas ļautu atgūt uz Krieviju piespiedu kārtā izvestos ukraiņu bērnus.

Pāvests Francisks iepriekš vairākas reizes paudis gatavību kļūt par starpnieku iespējamajās sarunās starp Ukrainu un agresorvalsti Krieviju.

Kā atgādina CNN, pagājušajā nedēļā Vatikānā ar pāvestu tikās Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Viņi apsprieduši Zelenska piedāvāto miera plānu. Šmihaļs arī uzaicinājis Francisku apmeklēt Ukrainu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu