Medijs: Daugavpilī par piederību LGBTQ+ kopienai piekauti divi cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Amareinam konstatēti galvas mīksto audu sasitumi, lauzts deguns, pietūkums abās sejas pusēs, kā arī ir bojāta dzirde vienā ausī. Viņam ir arī apgrūtināti kustēties.
Amareinam konstatēti galvas mīksto audu sasitumi, lauzts deguns, pietūkums abās sejas pusēs, kā arī ir bojāta dzirde vienā ausī. Viņam ir arī apgrūtināti kustēties. Foto: Līvaja Amareina arhīvs

Ceturtdienas, 4. maija, vakarā Daugavpilī par piederību LGBTQ+ kopienai piekauti divi cilvēki, vēsta Daugavpils medijs "Chayka".

Uzbrukums noticis pēc plkst. 22 Daugavpils Stropu estrādē. Jauniešiem uzbrukušas divas nezināmas personas.

Kā norāda medijs, aktīvists Līvajs Amareins domā, ka ticis piekauts, jo ir LGBTQ+ kopienas pārstāvis. Viņš saņēmis vairāk nekā 20 sitienus pa galvu.

Kā portālam stāsta cietušais, pie viņiem pienācis jauns vīrietis manāmā reibumā, lūdzot iedot telefonu, lai piezvanītu. Jaunieši piekrituši. Vīrietis pamanījis, ka viedtālruņa ekrānsaudzētājs ir kāda puiša attēls. Tad vīrietis vaicājis, vai jaunieši esot geji, uz ko viņi abildējuši apstiprinoši.

Vīrietis esot pateicies jauniešiem par palīdzību, bet pēc tam paudis bažas par viņu drošību.

Tad ieradies vīrieša draugs un sākusies agresija. Pirmais vīrietis sācis apsaukāties, bet pēc tam arī sist Amareinu. Otrs vīrietis tikmēr iebiedējis aktīvista draugu, lai viņš neziņotu policijai.

Jauniešiem tomēr izdevies sazvanīt likumsargus, un uzbrucēji aizbēguši.

Cietušais portālam stāstīja, ka nezina, vai par šo gadījumu tiks ierosināta krimināllieta. Policija esot norādījusi, ka ar viņu sazināsies izmeklētājs.

Aktīvistam konstatēti galvas mīksto audu sasitumi, lauzts deguns, pietūkums abās sejas pusēs, ir bojāta dzirde vienā ausī un apgrūtināta kustība.

Viņa draugs saņēma sitienu pa seju.

"Ironiski, ka tas viss notika dienu pēc mūsu piketa "Vienaldzība nogalina" par Stambulas konvencijas ratifikāciju," sacīja cietušais. "Galu galā mēs tikai cenšamies panākt, lai mūsu valdība apstiprina konvenciju, kas aizsargā visneaizsargātākās sabiedrības daļas no vardarbības."

TVNET jau vēstīja, ka otrdien, 2. maijā, Daugavpilī notika pikets "Vienaldzība nogalina", kurā aktīvisti iestājās pret vardarbību pret sievietēm un par Stambulas konvencijas ratifikāciju Latvijā.

Foto: Protests pret vardarbību Daugavpilī

Piketētāji pauda, ka Latvijai ir jāiestājas ne vien par dzimumu vienlīdzību, bet arī to, lai visus, neatkarīgi no rases, dzimuma, tautības vai seksuālās orientācijas, valsts tiesiski aizstāvētu.

Jautāti, kāpēc tieši Daugavpilī piketē par Stambulas konvencijas ratifikāciju, atnākušie pauda, ka tā tomēr ir Latvijas otrā lielākā pilsēta, kurā cilvēki pauž savu viedokli un iestājas pret netaisnību, kā arī cīnās pret vardarbību.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu