Atbalstot Ukrainu ceļā uz ES, pie Brīvības pieminekļa izveidota ziedu kompozīcija Ukrainas karoga krāsās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Paužot atbalstu Ukrainai ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un godinot karā kritušos, no pirmdienas, 8. maija, pie Brīvības pieminekļa izveidos ziedu kompozīciju Ukrainas karoga krāsās un foto izstādi "Brīvības piemineklis laiku laikos", informēja Rīgas pašvaldībā.

Ik gadu 9. maijā visā Eiropā tiek atzīmēta Eiropas diena. Tāpēc simboliski, Ukrainai esot ceļā uz ES, pie Latvijas brīvības simbola - Brīvības pieminekļa, tiks izvietota ziedu kompozīcija Ukrainas karoga krāsās. Interesenti to varēs apskatīt no pirmdienas, 8. maija, līdz 10. maijam.

Izstādi par Brīvības pieminekļa vēsturi varēs aplūkot no šodienas līdz 15. maijam. Tajā būs redzamas fotogrāfijas no arhīva materiāliem, kurās Brīvības piemineklis spēlē īpašu lomu dažādos Latvijai nozīmīgos notikumos.

Izstādē būs redzamas fotogrāfijas no Brīvības pieminekļa atklāšanas līdz pat pirmdienai, iekļaujot arī Ukrainas atbalsta pasākumu foto.

Fotogrāfijās redzams Brīvības pieminekļa atklāšanas pasākums, tramvaja līnijas atklāšana, velosipēdistu stafetes starta mirkļi, foto no grupas "Helsinki-86" mītiņa Molotova-Ribentropa pakta parakstīšanas gadadienā, no dažādiem atceres pasākumiem un piemiņas dienām. Attēlos būs ieskats arī Lāčplēša dienā un XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos.

Izstādi veido Rīgas pieminekļu aģentūra sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Kopumā izstādē tiks izvietoti ap 30 attēliem, kas ataino Brīvības pieminekli laiku laikos.

Brīvības pieminekļa laukumu rotās arī pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" iestādītie ziedi un globālās iniciatīvas "United24", kas izveidota Ukrainas atbalstam, pateicības plakāts Latvijai. Šīs iniciatīvas galvenais mērķis ir apvienot pasauli Ukrainas atbalstam, ziedojumus novirzot Ukrainas aizsardzībai, glābšanai un atjaunošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu