Kas 9. maijā bija atgadījies Baltkrievijas diktatoram Lukašenko? (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko 9. maijā bija piemeklējušas pagaidām nezināmas problēmas – viņš parādē Maskavā izskatījās nevesels, negāja kopā ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu nolikt ziedus pie Nezināmā kareivja kapa, bet, atgriezies Minskā, neteica tradicionālo 9.maija runu.

9.maija rītā Lukašenko Maskavā apmeklēja tā dēvētās uzvaras dienas parādi Maskavā. Viņa ierašanās Maskavā tika izziņota tikai pēdējā brīdī.

Lukašenko bija vienīgais no uz parādi uzaicinātajiem ārvalstu līderiem, kurš kopā ar Putinu negāja kājām nolikt ziedus pie Nezināmā kareivja kapa. Lukašenko uz ziedu nolikšanas vietu specdienestu darbinieki aizveda ar īpašu elektromobili, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Foto: EPA/Scanpix

Pēc parādes Lukašenko arī nepiedalījās svinīgajā pieņemšanā ārvalstu līderiem, kas bija Krievijā ieradušies uz 9.maija svinībām.

Baltkrievijas izdevums izdevums “Naša Niva” novērojis, ka Lukašenko parādes laikā bijusi apsaitēta roka.

Baltkrievijas politologs Dmitrijs Bolkuņecs informēja, ka Lukašenko pasākumus Maskavā esot pametis veselības stāvokļa dēļ.

Atgriezies Minskā, Lukašenko neteica savu tradicionālo runu ziedu nolikšanas ceremonijā pie Uzvaras pieminekļa Minskā.

Lukašenko esot ieradies pasākuma norises vietā, tomēr runu tur teicis tikai aizsardzības ministrs Viktors Hreņins. Ceremonija, kuru translējuši Baltkrievijas valsts mediji, esot ilgusi vien aptuveni 25 minūtes. Lukašenko esot tikai apsveicis veterānus un pēc tam pametis Uzvaras laukumu.

Gan pagājušajā gadā, gan arī 2021.gadā Lukašenko teica runu šajā ceremonijā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu