VIDEO "Vienkārši... kas tas tāds?" Vecāki sašutuši par kontrolieres rīcību sabiedriskajā transportā (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ilutas vecākā meita mācās vienā no Rīgas skolām, tāpēc sabiedrisko transportu drīkst izmantot bez maksas. Kādā braucienā meitene e-talonu nereģistrēja, un tāpēc kontroliere lika maksāt sodu, vēsta raidījums "Bez tabu".

Ceļā uz dejošanas nodarbību Ilutas meita trolejbusā nebija reģistrējusi e-talonu. Brīdī, kad pie viņas pienākusi kontroliere, viņa e-talonu somā atradusi, uzrādījusi un lūgusi ļaut braucienu reģistrēt, tomēr "Rīgas satiksmes" darbiniece nav bijusi pierunājama.

Par spīti tam, ka brauciens sabiedriskajā transportā meitai kā skolniecei ir bez maksas, kontroliere nav ļāvusi kļūdu labot un braucienu reģistrēt.

16 gadus vecajai audzēknei piespriests simbolisks trīs eiro sods. Iluta uzsver, ka stāsts nebūt nav par soda apmēru, bet gan būtību - sodīt bērnu par to, ka saņem apmaksātu pakalpojumu.

Pašvaldības uzņēmuma pārstāve norāda, ka bērnus no 14 gadu vecuma bez problēmām jau drīkst izsēdināt no transportlīdzekļa. Ja Ilutas meitai būtu par pāris gadiem mazāk, pietiktu ar pirksta pakratīšanu, taču nu sešpadsmitgadniecei esot jāapzinās savas rīcības sekas.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu