ASV rakstnieka Pītersona "neveiklās" dzīvesbiedres, kas gāja bojā, nokrītot pa kāpnēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes.

Maikls Pītersons bija samērā veiksmīgs amerikāņu rakstnieks, kas savu militārās karjeras pieredzi, arī Vjetnamas karā piedzīvoto, pārnesa uz literatūru. Taču kādu dienu viņu apsūdzēja sievas slepkavībā – laulātā draudzene bija atrasta mirusi pie kāpnēm, pa kurām acīmredzot nokritusi. Stāsts par reālu slepkavību un reāliem cilvēkiem – seriāls “Kāpnes” (The Staircase) tagad skatāms LMT Viedtelevīzijā. Tas balstīts uz dokumentāliem notikumiem.

Ketlīnas Pītersones nāves izmeklēšana, tai sekojošā Maikla Pītersona vainas pierādīšana joprojām ir viens no ilgākajiem tiesvedības procesiem Amerikas Savienoto Valstu Karolīnas štata vēsturē. Izmeklēšanas gaitā atklājās arvien jauni un jauni fakti. Pītersona biseksualitāte un sakari ar vīriešiem.

Dīvainie apstākļi, kādos aizgājusi bojā viņa jaunības dienu draudzene… arī nokrītot pa kāpnēm. Milzīga Ketlīnas dzīvības apdrošināšana. Ketlīnas traumas, kas nevarēja rasties tikai no kritiena pa kāpnēm. Un vēl, un vēl…

Tā kā lieta jau no paša sākuma bija skaļa un skandaloza, vēl tiesvedības laikā dokumentālo seriālu par šo notikumu sāka veidot franču kinematogrāfisti. Dokumentālistu fiksētie fakti arī izmantoti par pamatu seriāla “Kāpnes” tapšanā.

Foto: publicitātes.

Rakstnieka Maikla Pītersona lomā – vairākkārt godalgotais britu aktieris Kolins Fērts (Colin Firth), kurš saņēmis “Oskaru”, Britu kinoakadēmijas balvu un vairākus prestižus kinematogrāfa apbalvojumus par lomu filmā “Karaļa runa” (King’s Speech), guvis tūkstošiem sieviešu dzimuma fanu pēc dalības filmās par Bridžitu Džounsu (Bridget Jone’s Diary) un slavenā romāna “Lepnums un aizspriedumi” (Pride and Prejudice) ekranizācijas. Savukārt par Pītersona lomu seriālā “Kāpnes” Fērts nominēts gan Golden Globe, gan Emmy balvām.

Ketlīnes Pītersones lomā – augstu vērtētā austrāliešu aktrise Tonija Kolete (Toni Colette). Viņa var lepoties ar tikpat iespaidīgu balvu sarakstu kā seriāla partneris Fērts – astoņas Austrālijas kinoakadēmijas balvas, Golden Globe un Emmy balvas par lomu seriālā “Taras savienotās valstis” (United States of Tara), Critic’s Choice balva par filmu “Mis saulstariņš” (Little Miss Sunshine) un virkni citu.

Seriāla reklāmas rullītis

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu