Bijušais Vācijas kanclers piedalījies 9. maija pasākumā Krievijas vēstniecībā Berlīnē (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šrēders un Putins 2005. gadā
Šrēders un Putins 2005. gadā Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders piedalījies 9. maija pasākumā Krievijas vēstniecībā Berlīnē, ziņo Vācijas mediji.

Vācijas labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) līdzpriekšsēdētājs Tino Krupala, kurš arī apmeklēja pieņemšanu, sacīja, ka tur bijis arī Šrēders ar sievu Kimu Sjonu.

Šrēders nav komentējis savu klātbūtni šajā pasākumā.

9. maijā Krievijā tiek svinēta nacisma sagrāve, kā arī pieminēti Otrā pasaules kara upuri. Eiropā Otrā pasaules kara beigas atzīmē 8. maijā.

Laikraksts "Berliner Zeitung" ziņoja, ka daudzi Vācijas politiķi neapmeklēju pieņemšanu Krievijas vēstniecībā, protestējot pret Krievijas sākto karu Ukrainā.

Krupala ziņu aģentūrai DPA sacīja, ka viņš saņēmis ielūgumu uz šo pasākumu un droši vien tādus saņēmuši visi parlamentāro grupu līderi.

Viņš sacīja, ka vēl pavisam nesen 9. maijs bija atceres diena, kurā piedalījās Vācijas politiķi no visām partijām, kas pārstāvētas Bundestāgā. Viņaprāt, krīzes laika nedrīkst pārtraukt dialogu.

Februārī konservatīvais Bundestāga deputāts Knuts Abrahams apsūdzēja AfD parlamentāro grupu, ka tā runā par mieru Ukrainā, kamēr patiesībā kalpo Krievijas propagandai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu