Izraēlas triecienā Gazas joslā nogalināts grupējuma "Islāma džihāds" komandieris

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Palestīniešu grupējums "Islāma džihāds" ceturtdienas rītā paziņoja, ka viens no tā komandieriem ir nogalināts jaunā izraēlas gaisa triecienā Gazas joslā.

"Ali Gali (..) raķešu palaišanas vienības komandieris (..) tika noslepkavots Gazas joslas dienvidos līdz ar citiem mocekļiem," teikts grupējuma bruņotā spārna "Kudsas brigādes" paziņojumā.

Izraēlas armija apstiprināja, ka Gali bija šī trieciena mērķis.

Palestīniešu kaujinieki trešdien izšāva uz Izraēlu vairāk nekā 400 raķešu no Gazas joslas, savukārt Izraēla veica vairākus gaisa triecienus, kuros nogalināti 23 palestīnieši, tai skaitā trīs augsta ranga kaujinieki un vismaz 10 civiliedzīvotāji.

Izraēlas armija ceturtdienas rītā paziņoja, ka ir uzbrukusi "Islāma džihāda" raķešu vienības komandierim, veicot gaisa triecienu mājokļu kompleksam Hanjunisas pilsētā Gazas joslas dienvidos. Ali Gali slēpās dzīvoklī, un kopā ar viņu tika nogalināti vēl divi šī grupējuma kaujinieki.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu televīzijas uzrunā apgalvoja, ka Izraēla devusi smagu triecienu kaujiniekiem, bet brīdināja, ka "šī [uzbrukumu] kārta vēl nav beigusies".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu