Zelenskis sola atgūt visu Ukrainas teritoriju (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: PA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien solījis atgūt visas teritorijas, kuras sagrābusi Krievija.

"Mēs neatstāsim ienaidniekam nevienu zemes gabalu - nekur nevaldīs tirānija," paziņoja Ukrainas prezidents, uzsverot, ka Ukrainā jāatjauno brīvība un drošība.

Prezidents ar šādu video vēstījumu nāca klajā pāris stundas pēc ziņām, ka Ukrainas karavīri, kas cīnās Doneckas austrumos, atspieduši krievus atpakaļ par diviem kilometriem vairākās vietās pie Bahmutas.

"Mēs tur veicam efektīvus pretuzbrukumus," trešdienas vakarā vietnē "Telegram" paziņoja Ukrainas armijas Sauszemes spēku komandieris ģenerālpulkvedis Oleksandrs Sirskis.

Viņš norādīja, ka krievu algotņu bandas "Vagner" vienības, kas izvietotas pie Bahmutas, vairākās vietās nomainītas ar regulārajām Krievijas armijas vienībām, un šīs sliktāk apmācītās vienības ir sakautas.

Taču Sirskis piebilda, ka kauja par Bahmutu turpinās.

Pulka "Azov" dibinātājs Andrijs Bileckis pavēstīja, ka teritoriju izdevies pilnībā atbrīvot no iebrucējiem un sakautas vismaz divas krievu brigādes un saņemti gūstekņi.

Kaujas turpinās, un "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins paudis bažas, ka "Vagner" vienības pie Bahmutas var tikt ielenktas.

Krievija tikmēr izdevusi pavēli par rezervistu iesaukšanu uz ikgadējām mācībām. Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojums par to trešdien publicēts oficiālajā laikrakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu