Sociālajā mājā Vecmīlgrāvī atkal izcēlies ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgā, Vecmīlgrāvī, atkal izcēlies ugunsgrēks sociālajā dzīvojamā ēkā, kurā degušas sadzīves mantas un cietuši divi cilvēki.

Vakar ap plkst.16.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Zandartu ielu, kur piecstāvu sociālās mājas piektā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsdzēsēji no piektā stāva izglāba 18 cilvēkus, no kuriem diviem bija cietuši un tika nodoti mediķu aprūpē.

Jau ziņots, ka šogad janvāra sākumā Zandartu ielas sociālajā mājā jau tika izcēlies ugunsgrēks, kurā toreiz cieta viens cilvēks.

Sociālā dzīvojamā māja Zandartu ielā 2A pēc rekonstrukcijas tika atklāta 2013.gadā.

Aizvadītajā naktī VUGD saņēma informāciju, ka Čiekurkalna 2.šķērslīnijā Rīgā divstāvu dvīņu mājai ar atklātu liesmu deg jumts. Notikuma vietā tika konstatēts, ka liesmas ir pārņēmušas visu jumtu un strauji izplatās pa ēkas stāviem. Dzēšanas darbos tika iesaistīti vairāk nekā 30 glābēji ar astoņām autocisternām un divām autokāpnēm.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas evakuējās seši cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 470 kvadrātmetri, no tiem jumts dega 300 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs - 140 kvadrātmetru platībā, bet ēkas ārsiena - 30 kvadrātmetru platībā. Šorīt darbs notikuma vietā noslēdzās.

Trešdien glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Nautrēnu pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 130 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Trešdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Salnavas pagastu, kur dega saimniecības ēka 16 kvadrātmetru platībā, piebūves jumts desmit kvadrātmetru platībā, automašīnu izgāztuve un riepas 1000 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā no liesmām izdevās nosargāt saimniecības ēku 2500 kvadrātmetru platībā, kurā atradās traktortehnika.

Trešdien no ūdenstilpēm izcelti divi miruši cilvēki

Latvijā trešdien no ūdenstilpēm izcelti divi miruši cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdien saņemts izsaukums uz Tukuma novada Engures pagastu, kur glābēji no jūras, netālu no mola, izcēla mirušo.

Savukārt vēlāk glābēji devās uz Cēsīm, kur no Gaujas izcelts miris cilvēks.

Abi bojā gājušie nodoti Valsts policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu