Pagaidām neviens politiskais spēks Rinkēvičam atbalstu vēl nav paudis, norāda "Jaunā vienotība" (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā "Jaunā vienotība" iepazīstina ar savu kandidātu gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.
Partiju apvienības "Jaunā vienotība" Valsts prezidenta amata kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalās preses konferencē, kurā "Jaunā vienotība" iepazīstina ar savu kandidātu gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. Foto: Zane Bitere/LETA

Ilggadējam ārlietu ministram, "Jaunās vienotības" (JV) Valsts prezidenta amata kandidātam Edgaram Rinkēvičam (JV) pašlaik neviens politiskais spēks vēl atbalstu nav paudis, tāpēc sarunas tiks sāktas pēc iespējas ātrāk, intervijā TV3 raidījuma "900 sekundes" teica JV Saeimas frakcijas vadītāja vietniece Agnese Krasta.

Viņa norādīja, ka Rinkēviča kandidatūra politiskajā spēkā tika izvirzīta absolūtā vienbalsībā. Krasta akcentēja, ka Rinkēviča kandidatūra tika izvirzīta pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka esošajam Valsts prezidentam Egilam Levitam nebūs pietiekama atbalsta.

"Iesim soli pa solim. Tālāk plānotas plašas konsultācijas," teica Krasta, norādot, ka tiks strādāts, lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku atbalstu Rinkēvičam.

Viņa arī skaidroja, ka, lai arī pašlaik neviens cits politiskais spēks atbalstu vēl nav paudis, Rinkēvičs esot gatavs runāt ar visām partijām, skaidrot savu redzējumu.

Konsultācijas ar citiem politiskajiem spēkiem tikšot sāktas pēc iespējas ātrāk un "nākamās nedēļas būs notikumiem bagātas", viņa teica.

TVNET jau rakstīja, ka Apvienotais Saraksts (AS) kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Uldi Pīlēnu. Savukārt "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam izvirzījuši publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto, bet JV - ārlietu ministru Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits atteicies no kandidēšanas uz otro termiņu.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu