Narkotiku tirdzniecība skolēnu vidū plaukst jau gadiem ilgi. Daudzas skolas par to nevēlas runāt, lai nesabojātu savu tēlu, policija tam pievērš ierobežotu uzmanību, bet vecāki bieži vienkārši netic, ka viņu bērni varētu lietot narkotikas, - līdz brīdim, kad notiek kāda nelaime. Lietuvas ziņu portāls "15min.lt" piedāvā ekskluzīvu divdaļīgu interviju ar narkotiku dīleri, kurš ir piekritis atklāti pastāstīt par šī nelegālā biznesa aizkulisēm.

Redakcija vēlas uzsvērt, ka narkotiku izplatīšana notiek dažādi. Šis ir stāsts par galvaspilsētā strādājošu narkotiku tirgotāju, tāpēc daži stāsta elementi var atšķirties no izplatīšanas shēmām vai pašreizējās situācijas citās pilsētās vai vietās.

Runātāja identitāte pēc viņa paša lūguma netiek publiskota, jo par intervijā sniegtajiem faktiem un informāciju viņam draudētu kriminālatbildība. Lai saglabātu avota anonimitāti, dažas detaļas intervijā ir apzināti izlaistas. Tāpat ir mainīti daži personas lietotie specifiskie vārdi, kuri varētu nodot runātāja identitāti.

— Cik veci ir jaunākie tev pazīstamie izplatītāji?

— Starp man zināmajiem kādi pieci vai seši ir piecpadsmitgadīgi. Viņiem ir dažādi LSD un zāles daudzumi. Bet parasti vecums ir starp 21 un 25 gadiem.

— Cik izplatītāju mēdz būt vienā skolā?

— Grūti precīzi pateikt. Dažreiz ir grūti pat minēt, bet no savas pieredzes saku, ka jāskatās uz tiem, kuri neiet uz stundām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X